VKS Nederland CCU voldoet aan ISO-7637, CE en EMC

Onlangs heeft onze elektronica met succes een electromagnetic compatibility test ondergaan. Met trots mogen wij dan ook zeggen dat onze elektronica volledig voldoet aan de Automotive UN regulation 10 en ISO-7637.

CCU geslaagd voor EMC keuring
Een CCU is een Cabinedruk Controle Unit die de overdruk in een voertuigcabine regelt. Samen met een Filter-Motor-unit vormt dit een Cabine Overdruk Systeem, een product van VKS Nederland BV. Stel u eens voor; het mobieltje gaat en de druk in de cabine valt weg. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Daarom zijn er EMC normen die dit soort dingen voorkomen. De CCU was al voorzien van een CE keurmerk. Deze goedkeuring wordt in heel Europa geaccepteerd. Omdat de CCU inmiddels wereldwijd wordt verkocht, is besloten een UN Regulation 10 meting te laten uitvoeren. UN Regulation 10 is een wereldwijd geaccepteerde norm voor Elektro-Magnetische Compatibiliteit voor Voertuigen. In het kort zegt de norm dat een apparaat tegen storing moet kunnen en zelf niet teveel mag storen.

Keuring-VKS-Nederland

Invloed voor storing van buitenaf
Omdat voertuigen in de buurt van stoorbronnen goed moeten blijven werken zijn de stoornivo’s bij UN Reg 10 veel hoger dan de norm voor Huishoudelijk of Industrieel gebruik. Hiervoor is natuurlijk speciale testapparatuur nodig. De CCU heeft de test welke sterke velden bij hoge frequenties maakt zeer goed doorstaan.

Zelf niet storen
Het is natuurlijk ook niet goed als je radio begint te storen als de cabine op druk wordt gezet of dat je een collega niet meer kunt verstaan via de portofoon. Daarom is de CCU ook getest op het uitzenden van storing. Deze tests geeft de CCU ook glansrijk doorstaan.